Reštaurácie pre zdravý život
V mnohých domácnostiach si Vianoce bez kapra nevedia predstaviť. My sme si to predstavili a ponúkame vám kreatívnu alternatívu vianočnej klasiky, ktorej sa potešia všetci, ktorí ryby vidia radšej plávať vo vode ako ležať na svojom tanieri. Prinášame vám skvelú náhradu ryby, ktorú si obľúbi každý, kto má rád inovatívne recepty.
Vegánska náhrada ryby môže byť pripravená na rôzne spôsoby – v tomto recepte využijeme tofu, ktoré je vďaka svojej štruktúre schopné absorbovať rôzne chute a navyše je aj bohaté na bielkoviny.
Ak tofu nie je vaša obľúbená voľba, vyskúšajte náš alternatívny recept, kde ako náhrada ryby poslúži aromatický zeler.
Suroviny na prípravu vegánskej náhrady ryby
„Kapor“ (6 ks):
- 3×180 g biele tofu
- 50 ml sójová omáčka
- 6 ks nori riasa na sushi
- olej na vysmážanie
Trojobal:
- 20 g kukuričný škrob alebo múka
- „Vajce“:
5 g ľanové semienka
100 ml sójové mlieko - „Strúhanka“:
100 g kukuričná strúhanka
1 PL lahôdkové droždie
1/2 ČL mletá červená paprika
štipka soľ
Postup
Začneme s prípravou vegánskeho vajíčka. Ľanové semiačka namočíme do sójového mlieka na 1 hodinu a necháme napučať.
Následne hmotu vymixujeme do hladka. Tofu pozdĺžne prerežeme na 2 bloky a marinujeme v sójovej omáčke asi 30 minút. S kvádrovým tvarom sa bude pracovať ľahšie, ale ak chcete svojich hostí potešiť, môžete trošku popustiť uzdu fantázii a z tofu vykrojiť ľubovoľný tvar.
Keď je tofu plátok namarinovaný, zabalíme ho do nori riasy, ktorú predtým na chvíľu namočíme do vody, aby bola tvarovateľná. Tofu obalené v riase najskôr obalíme v škrobe, následne v ľanovom „vajci“ a nakoniec v „strúhanke“.
Náhradu ryby vyprážame v rozpálenom oleji asi 1 minútu z každej strany.