Vegánsky parmezán

Domáci vegánsky „parmezán“ je skvelou alternatívou pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom, ale stále si chcú vychutnať syrovú chuť. Je ľahký na prípravu, chutný a univerzálny, ideálny na posypanie cestovín, polievok, zeleninových pokrmov a mnohých ďalších jedál.

Ingrediencie

  • 100 g kešu
  • 100 g vlašské orechy
  • 30 g lahôdkové droždie
  • 7 g soľ

Postup

Všetky suroviny vložíme do mixéra a pár sekúnd mixujeme, kým sa nevytvorí jemná sypká zmes. Treba dať pozor, aby ste nemixovali na príliš vysokých otáčkach a príliš dlho, aby nevzniklo orechové maslo.

 

Tip: Ak nemáte mixér, vystačíte si aj s mlynčekom na orechy. Pomleté orechy stačí dobre premiešať s lahôdkovým droždím a soľou